AKTUALNOŚCI | SAMORZĄD | DLA MIESZKAŃCA | DLA TURYSTY | DLA INWESTORA | KONTAKT |
W dniu dzisiejszym odbyło się rozstrzygnięcie konkursu kulinarnego na potrawę w formie jaj faszerowanych organizowanego przez Wójta Gminy Rzgów Grzegorza Matuszaka oraz Gminną Bibliotekę Publiczną w Rzgowie.
Komisja konkursowa w składzie: Grzegorz Matuszak - Wójt Gminy Rzgów, Wiesław Czaja - Przewodniczący Rady Gminy Rzgów, Liliana Tatara - Główny Doradca Rolny Wielkopolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Poznaniu mieli trudne zadanie, ponieważ poziom był bardzo wyrównany. Pod uwagę brane były smak oraz wygląd potrawy.
Ostatecznie komisja konkursowa przyznała równorzędne pierwsze miejsce dla wszystkich uczestniczących Kół Gospodyń Wiejskich tj.: Koła Gospodyń Wiejskich „Barłożanki ” w Barłogach, Koła Gospodyń Wiejskich Grabienice, Koła Gospodyń Wiejskich u Zośki w Kowalewku, Koła Gospodyń Wiejskich „Osieczanki” w Osieczy Pierwszej, Stowarzyszenia Koła Gospodyń Wiejskich w Rzgowie, Stowarzyszenia Koła Gospodyń Wiejskich w Sławsku, Koła Gospodyń Wiejskich „Świątniczanki” w Świątnikach, Koła Gospodyń Wiejskich „Zastrużanki” w Zastrużu, Stowarzyszenia Koła Gospodyń Wiejskich w Zarzewie.
Wszystkie KGW, które wzięły udział w konkursie otrzymały nagrody ufundowane przez Urząd Gminy Rzgów oraz Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu.
Dziękujemy wszystkim uczestnikom za udział w konkursie.