AKTUALNOŚCI | SAMORZĄD | DLA MIESZKAŃCA | DLA TURYSTY | DLA INWESTORA | KONTAKT |
Szanowni Państwo,
w zasadzie wszyscy wiedzą, że alkohol i leki stanowią ryzykowne połączenie, ale warto tę wiedzę poszerzyć, bowiem niebagatelny wpływ na przebieg farmakoterapii ma również odżywianie. O tych zależnościach, oddziaływaniu alkoholu i żywności na skuteczność lekarstw ‒ ich wchłanianie i wydalanie, w wykładzie „Interakcje leków z żywnością i alkoholem" mówić będzie dr n. farm. Agnieszka Saran-Jagodzińska.
Agnieszka Saran-Jagodzińska jest doktorem nauk farmaceutycznych, wykładowcą na Wydziale Nauk o Zdrowiu PWSZ w Koninie, autorką wielu publikacji naukowych. W zakresie jej zainteresowań naukowych znajdują się m.in. suplementy diety, kwasy tłuszczowe, witaminy, składniki mineralne i profilaktyka chorób układu krążenia.
Na wykład online, z cyklu „Czwartkowe spotkania z uczelnią", zapraszamy 10 czerwca o godz. 17.00. Link do wykładu http://bityl.pl/ALY0j
Wydarzenie zostało objęte patronatem medialnym ze strony portalu LM.pl.
Serdecznie pozdrawiamy i zapraszamy,
Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Koninie